Sulkavalta ja Saksasta

Landhaus Kekkola on Janne Muikkusen ja Manuela Zirklerin unelma, jota kohti kumpikin on kulkenut elämässään tietoisesti tai tietämättään jo vuosia.

Muikkusen juuret ovat Sulkavalla, Saimaan rannalla, josta hän Mikkelin kautta päätyi Müncheniin Saksaan töihin 17 vuodeksi. Juuri, kun mies oli päättänyt palata Suomeen, hän tapasi saksalaisen Manuela Zirklerin. Vaikka parin yhteinen elämä käynnistyi lähes vuoden kestäneellä etäsuhteella, molemmille oli alusta saakka selvää, että he päätyvät yhteen.

Manuela muutettua Suomeen 2016 he ostivat Mikkelistä omakotitalon ja saivat pian kaksi poikaa. Jannen 2016 perustama konsultointiyritys Rock Solid on tarjonnut molemmille töitä.

Jannen kaipuu maalle ja järven rannalle on kuitenkin kytenyt taustalla koko ajan. Manuelan koulutus, työkokemus ja toiveet ovat olleet vahvasti matkailupuolella. Landhaus Kekkolassa nämä kaikki yhdistyvät.

Nyt unelma omasta Landhaussista ja maalle
muuttamisesta on toteutunut, Zirkler toteaa.

Kekkolan historia

Kekkolassa on ollut tila jo 1500 luvulta lähtien. Nykyinen kartanorakennus on valmistunut 1920 mikkeliläisen kauppiassuvun kesäasunnoksi. Kekkolan Kartanoa on vuosien varrella kunnostettu, korjattu ja nykyaikaistettu aktiivisesti ja pieteetillä. Kartanon satavuotias henki on hienosti tallella. Kekkolan kartano palveli vuosina 1939-44 arvokkaasti Suomen Puolustusvoimia. Tuolloin kartano toimi armeijan käyttöön tarkoitettujen hevosten kokoamispaikkana ja tykistökenraali Nenosen päämajana. Hevoset ovat olleet tärkeä osa Kekkolan Kartanon historiaa yli 100 vuotta. Nykyiset tallit, ratsastuskenttä ja maneesi Landhaus Kekkolan vieressä ovat kuuluneet osaksi kartanoa aikaisemmin mutta ovat lohkottu siitä omaksi kokonaisuudekseen vuonna 2021 jossa toimii Ratsastuskeskus Villit Oy. Janne Muikkunen ja Manuela Zirkler perheineen ostivat Kekkolan Kartanon ja siihen kuuluvat maa-alueet juhannusviikolla 2022 ja antoivat siellä toimintaa pyörittävälle yritykselle nimen Landhaus Kekkolan. He haluavat asuttaa Kekkolaa ja pitää kartanosta ja sen pihapiiristä hyvää huolta. Heidän taustojensa kautta Janne & Manuela sekä heidän perheensä haluaa tuoda oman persoonansa osaksi Kekkolan historiaa.